8 leggyakoribb téma

Gyógyszermentes javaslatok sebkezelésre, káposztalevéllel

A francia orvos, Dr. Blanc 1881-ben írt, nagv sikerű könyvében beszámol első és döntő élményéről a káposzta gyógyhatásával kapcsolatban. Egy teljesen betokosodott és kiürülésében gátolt tályogot kellett kezelnie lábon, és kaposzta-0az elsőként használt réti zsálya hatástalannak bizonyult. Másodikként, ötletszerűen a káposztalevelet próbálta ki:

„Már félnapos kezelés után megdöbbentő és bámulatba ejtő jelenségre lettem figyelmes. A bőr és a daganat, amely eddig kifejezetten száraz jellegű volt, most hirtelen elkezdett kiválasztani egy bőven nedvező, bűzös folyadékot, amely már az első órákban nagy mennyiségű tisztátalanságot mosott ki. A borogatásokat ugyanazon jelenségek mellett folytattam. A tályog szélei besüppedtek, szép rózsaszínűvé váltak, és a láb, amely előzőleg vörös és dagadt volt, újból felvette normális színét és formáját. A tályog végül elhegesedett, éspedig úgy, hogy a heg rendkívül szép és tiszta volt.” – írta le tapasztalatait Dr. Blanc.

Dr. Blanc ezután orbáncot, sebeket, sérüléseket kezelt eredményesen a káposzta leveleivel. Ebből arra a következtetésre jutott, hogy a káposztalevélnek erős affinitása van azokhoz a kórokozókhoz, amelyek a betegségeket előidézték.

“Mivel a káposztalevél gyógyító ereje a test számára mérgező nedvekhez való kötődésében rejlik, ismernünk kell lehetséges reakcióit. Ez háromféle lehet!” – vélekedett Dr. Blanc:

  1. Ha a levél a 12 órás felhelyezés alatt megtartja zöld színét, akkor még tovább használva hatásos, akár van nedv-, illetve genny-kiválasztódás
  2. Ha a levél elbarnul, akkor a genny igen erős anyagokat tartalmaz, és a levelek hasznossága nyilvánvalóbb.
  3. Ha a levél sárga, száraz és hervadt lesz, akkor a betegség még nagyon makacs, vagy a megelőző borogatások hatására már meggyógyult.

Dr. Blanc mindig természetes, nyers állapotában használta a káposztát, minden adalék nélkül. Javaslatai a következők:

  • “Szerinte a fejes káposzta legzöldebb, legvastagabb, szabad levelei a leghatásosabbak, amelyeket használat előtt meg kell mosnunk (…)
  • (…) Ha széles borogatást akarunk készíteni, például a mellkasra, hasra, hátra, vállra, akkor a leveleket egyben hagyjuk. >>> A levél kiálló szárát eltávolítjuk, majd megsodorjuk üvegpalackkal, hogy elég lággyá tegyük, és a levél bordáit, ereit összezúzzuk. Felrakás előtt testmeleg vízben kissé megmelegítjük, majd a torzsa felé néző oldalukkal több levelet egymás fölé rétegezőnk, és végül az egészet kötéssel rögzítjük. Ha kisebb testfelületet borogatunk, akkor a leveleket hosszabb-rövidebb csíkokra vágjuk, s ezeket az előbbi módon helyezzük fel.” (…)
  • (…) Sebeknél, tályogoknál igen óvatosan járunk el. Ezeknél fiatal növények leveleit választjuk, és a levél tengelyétől jobbra és balra 2-3 cm széles, különböző hosszúságú csíkokat vágunk. A csíkokat tetőcserépszerűen felhelyezzük, így a seb mindenütt érintkezik a káposztával, és a váladék a csíkok között el tud távozni. Ügyelünk arra, hogy gyűrődés ne képződjön, mert ez fájdalmat okozna.”

Ajánljuk, hogy mielőtt bárki hozzákezdene Dr. Blanc receptúrájához, előtte mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával, mert pl. a sebek, tályogok könnyen el is fertőződhetnek!

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Szuperélelmiszerek.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]